Информация за доставка Монтаж на фототапети Фототапети по индивидуален дизайн Начини на плащане Професионална машина за печат За Нас Контакти
Тел.: 0887 318 648
Добре дошли! Вход | Регистрация

Монтаж на фототапети

1

Първото и най-важно нещо за качественото залепване на фототапета е състоянието на стената, на която той ще се лепи. Важно е тя да бъде гладка, да няма грапавини или вълни и да е здрава. Препоръчително е да е добре почистена от прах и други замърсявания- ако има стари тапети, те трябва да бъдат внимателно свалени. Стената трябва да бъде гладка и чиста преди да се премине към стъпка две.

След като повърхността е подготвена тя трябва да се грундира. За целта една част от лепилото се разрежда с вода и с получената смес се грундира стената. Лепилото я „запечатва” и заглажда и най-фините неравности и пукнатини, които са останали.

2

Рулото фототапет се развива на пода върху найлон, за да не се надраска от праха. Фототапетите са с дължина от 1м до 1,6м спрямо тяхната визия. По-големите фототапети се монтират доста по-трудно от тези с по-малка площ.

Гърбът на всеки тапет внимателно се намазва с остатъка от разреденото лепило, като се използва плоска четка. Уверете се, че лепилото е покрило фототапета от край до край и е равномерно разпределено по цялата му площ. След като сложите лепилото върху фототапета не трябва да отлагате залепването му за стената- той трябва да бъде монтиран най-късно до 2 минути след това.

3

Лепенето на стената започва спрямо номерацията на тапета. Най-лесно това става като се започне от горния край на стената и последователно се слиза надолу до поставянето и на последния елемент. Възможно е да между тапета и стената да се образуват мехурчета с въздух, които лесно се изкарват със суха кърпа. След поставянето и на последния елемент от фототапета е препоръчително да се прегледа обстойно точно за такива мехурчета и въздухът да се изкара преди лепилото да е хванало здраво. Чрез суха кърпа въздухът се избутва към краищата на фототапета, за да не нарушава неговата цялост.

На фототапета са необходими 12 часа, за да сме сигурни, че лепилото със сигурност е изсъхнало. Когато това стане тапетът ще се изпъне и ще прилепне по перфектен начин към стената. Важно условие за качественото изсъхване на лепилото е температурата в помещението да е около 20 градуса и да няма влага. В много студено или влажно помещение ще са необходими много повече от 12 часа за изсъхване на лепилото.

За Нас

фототапети.bg е една съвсем нова и съвременна платформа за онлайн пазаруване, напълно съобразена с модерните изисквания за интернет търговия. Артикулите предлагани от фототапети.bg, са подходящи за декорация на стени в търговски помещения, жилищни стаи и офиси. Уеб сайта е създаден с цел да предостави на клиента лесен и бърз достъп до всеки артикул, като освен това е напълно съобразен и се поддържа от всички мобилни устройства посредством адаптивният си уеб дизайн. Всички артикули, които предлагаме са с гаранция за висококачествен печат.

Контакт

  • 0887 318 648
  • info@фототапети.bg

Facebook